Склонни ли сте да подкрепите първия мандат на ГЕРБ-СДС или ще

...
Склонни ли сте да подкрепите първия мандат на ГЕРБ-СДС или ще
Коментари Харесай

Радев към ПП: Ще продължите ли по същия път, по който поехте преди 9 месеца?

Склонни ли сте да подкрепите първия мандат на ГЕРБ-СДС или ще се повтори сюжетът отпреди 9 месеца? Този въпрос зададе президентът Румен Радев на " Продължаваме промяната " по време на днешните съвещания за сформиране на кабинет на " Дондуков " 2. 

" През последните 9 месеца главно вие носехте отговорност за ръководството на страната. Осигурихте си твърдата поддръжка на Движение за права и свободи за измененията в Конституцията. Виждаме, че комплицираните връзки с вашите сътрудници остават ", установи Радев и попита: 

Вие склонни ли сте да продължавате по същия път, по който поехте преди 9 месеца – това е въпрос, на който би трябвало да се отговори. Смятате ли, че ще има механично обединение на меморандума с документа, който предложиха от ГЕРБ? Или ще има напълно нов документ? 

Преди 9 месеца поехме отговорност, осъзнавайки риска,че тази отговорност ще нанесе политически вреди. Но съгласно нас, това си струваше, тъй като в този момент, след признати 2 последователно  бюджетите, промени в Конституцията, с насърчаване на капиталовите планове, заседнали години наред, с отпушване на главните проблеми, свързани с енергийния преход и финансиране ная засегнатите райони от този зелен преход, можем да кажем, че си струваше усилието. Това съобщи министър председателят в оставка Николай Денков на консултациите при президента. 

Да, понесохме политическа вреда, освен поради опозицията, само че и други политически сили употребиха популистки метод. Ако погледнем резултатите, струваше си. По отношение на комплицираните връзки - да, комплицирани са, никой не очакваше да бъдат леки. Затова считаме за верен актът, че имаме поставени 2 документа на масата за договарянията. Защото дали и по какъв начин ще продължим зависи по какъв начин ще наподобява съглашението оттук насетне. Захпочнахме договарянията, има значителен прогрес. Но до момента в който всичтко не е контрактувани, нищо не е контрактувано.

Много значимо е, има схващане от другата страна - тези договаряния би трябвало да стартират с полемика за промените, които още не са свършени. Със задвижването на тези регулатори и контролни органи, които не работят, по тази причина първата част бе да почистим по какъв начин ние подхождаме към тези промени, които би трябвало да се свършат. Предстои разискване на вероятен личен състав на Министерски съвет, само че до момента в който не завърши този развой, няма по какъв начин да се разискват детайлите. 

Да, прогрес има. Дали би трябвало повече време - напълно във вашите пълномощия е да решите по какъв начин ще действате. Понякога сте взимали едно или друго решение, защитавали сте го. Не е наша работа да се месим в тази процедура. Всички оценяваме,че България има потребност от устойчиво държавно управление, тъй като в завършек на краищата ще бъде в интерес на хората. 

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР